OVERNAME PROCES

De verkoop van een bedrijf is iets dat je waarschijnlijk maar één keer in je leven doet. Het is geen momentopname, maar een uitgebreid traject. Daar komt veel voorbereiding, geduld en kennis bij kijken. Iedere overname is natuurlijk maatwerk, maar we vertellen je graag wat we belangrijk vinden en wat je van ons kunt verwachten.

_mgl7143-hdr-pano-klein

ONZE AANPAK

1. VERKENNENDE GESPREKKEN 


We voeren verschillende verkennende gesprekken met elkaar waarin we de  ondernemer en het bedrijf beter leren kennen. Hoe is de bedrijfscultuur? Hoeveel werknemers zijn er in dienst? Hoe zijn de verschillende afdelingen georganiseerd? Verder wordt er een geheimhoudingsverklaring (NDA) getekend, zodat vertrouwelijke cijfers en gevoelige bedrijfsinformatie in alle vertrouwelijkheid kunnen worden uitgewisseld. Op deze manier brengen we elkaars wensen en behoeften in kaart en kijken we of er aan weerszijden een klik is.

2. VOORSTEL EN VERKLARING VAN INTENTIE 


We doen een goed en passend (financieel) voorstel. Naast een goede prijs op de markt biedt de EyeCare Groep verschillende aanvullende voordelen die het overnameproces vergemakkelijken. We streven ernaar om jouw onderneming zoveel mogelijk intact te laten. Nadat we overeenstemming hebben bereikt over de basisvoorwaarden en het financiële voorstel, volgt er een verklaring van intentie (LOI), waarin we de voorlopige afspraken met elkaar vastleggen. Hierbij houden we rekening met de specifieke wensen van de (toekomstige voormalige) eigenaar, aangezien deze per overname kunnen verschillen.

3. AFSLUITING EN OVERNAME


Nadat onderzoek naar de cijfers heeft aangetoond dat er niets meer in de weg staat van een succesvolle overname, volgt de koopovereenkomst. Beide partijen zetten hun handtekening en we heffen het glas op het goede resultaat. Je bent natuurlijk nieuwsgierig naar wat er daarna gebeurt. De naam van jouw onderneming, waarmee je een reputatie hebt opgebouwd in jouw regio en waar je jarenlang hard aan hebt gewerkt, blijft uiteraard behouden. Voor jouw medewerkers verandert er ook weinig. Jij als ondernemer beslist zelf hoelang je nog aan boord blijft en in welke rol dat zal zijn.

170721-azami1267-nef-p

MEDEWERKERS

Als je ervoor kiest om met de EyeCare Groep de volgende stap te zetten, wil je natuurlijk ook weten wat dit betekent voor jouw medewerkers. Welke kansen kunnen we hen bieden en welke mogelijkheden zijn er voor hun verdere ontwikkeling?


We hechten veel waarde aan jouw medewerkers. Het belangrijkste is dat alle medewerkers hun functie behouden binnen de organisatie. Daarnaast bieden we via onze eigen EyeCademy een breed scala aan opleidingen aan voor alle medewerkers, van optometrist tot stagiair. We investeren niet alleen in de opleiding van onze medewerkers, maar blijven hen ook opleiden en uitdagen om hun kennis en vaardigheden voortdurend up-to-date te houden. De expertise van hooggekwalificeerde medewerkers is namelijk wat de EyeCare Groep onderscheidt. Een grotere organisatie biedt ook meer mogelijkheden om medewerkers mooie kansen te bieden.

MEER EYECARE GROEP

eyecaregroep-onsverhaal2

ONS VERHAAL 

De EyeCare Groep wil nationale marktleider zijn in het high-end segment van de optiek- en hoorbranche.

eyecaregroep-onzefilialen

HIGH-END WINKELS 

De EyeCare Groep blijft groeien en ontwikkelt zich verder met nieuwe winkels.

eyecaregroep-onzemerken

PARTNERS 

De EyeCare Groep heeft een aantal sterke partners die volledig passen bij de visie en strategie van de onderneming.

Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: