ONS VERHAAL

HET ONTSTAAN 

De afgelopen jaren is de concurrentie binnen de optiek- en hoorsector sterk toegenomen. Dit heeft ertoe geleid dat opticiens en audiciens zich moeten onderscheiden in dit dynamische speelveld. Daarnaast moeten ondernemers aan steeds meer eisen en regelgeving voldoen, terwijl ook het consumentengedrag ingrijpend verandert. 


Daarom hebben 8 succesvolle familiebedrijven in de optiek- en hoorsector in 2021 het initiatief genomen om de EyeCare Groep op te richten.

ONZE VISIE

De EyeCare Groep is de nationale marktleider in het high-end segment van optiek en audio, en biedt superieure oog- en hoorzorg aan consumenten.


Bij de EyeCare Groep streven we naar het hoogste kwaliteitsniveau. Dat uit zich niet alleen in onze producten en meetapparatuur, maar ook in de kennis en vaardigheden van onze gekwalificeerde medewerkers en de uitstekende service die we bieden.


Vanuit een langetermijnperspectief staat de consument bij ons centraal en richten we ons volledig op hun persoonlijke behoeften. Een consument komt bij ons voor een product en vertrekt met een oplossing op maat. We streven er altijd naar om de verwachtingen van onze klanten op alle gebied te overtreffen.


Binnen de EyeCare Groep vind je de passie voor het vak, de gedrevenheid en het ondernemerschap terug in alles wat we doen. Door onze krachten te bundelen en met plezier samen te werken, zorgen we voor een optimale klantbeleving in onze winkels.

_pbf1436

Binnen zowel de optiek- als de audiosector vinden er veel ontwikkelingen en veranderingen plaats. Ondernemers moeten aan steeds meer eisen en regelgeving voldoen, terwijl het consumentengedrag sterk verandert. Zo zien we bijvoorbeeld dat klanten zich steeds vaker online oriënteren. Het is essentieel voor bedrijven om een goede omnichannel-strategie te hanteren, die verder gaat dan alleen een aantrekkelijke website. 


Een grotere organisatie heeft het voordeel kennis en middelen te bundelen, om zo beter in te spelen op de veranderende omgeving en kansen beter te benutten. Daarnaast profiteert een grotere organisatie van synergievoordelen en gunstigere inkoopvoorwaarden. Ook kunnen zij andere diensten verlenen zoals accountancy, verzekeringen, abonnementen en marketing. Verder wordt het steeds belangrijker om de data van de onderneming goed in kaart te brengen om succesvol te blijven. 


Binnen de EyeCare Groep zien we veel kennis en expertise verspreid over de winkels. Door het delen van deze kennis en expertise ontstaan er extra mogelijkheden. Onze eigen EyeCademy zal hier ook een belangrijke rol in spelen. We onderzoeken waar de kansen liggen en hoe we ons nog verder kunnen verbeteren.

optiek-verhoeven-kapelstraat-veldhoven-19

OMNICHANNEL-STRATEGIE 

Het ontwikkelen van een omnichannel-strategie is een belangrijk aandachtspunt voor de EyeCare Groep. We streven ernaar een naadloze overgang te creëren tussen de online winkelervaring en de offline beleving voor onze klanten. Ongeacht het contactpunt dat klanten kiezen, zullen ze op dezelfde manier bediend worden. 


De EyeCare Groep heeft hard gewerkt om een digitaal platform te ontwikkelen waar een klant alle beschikbare gegevens kan vinden in een gepersonaliseerde omgeving. Klanten hebben volledige toegang tot hun geschiedenis, abonnementen, loyaliteitsprogramma's en afspraken.

DE EYECADEMY

Binnen de EyeCare Groep hebben we een schat aan kennis en expertise, verspreid over onze winkels. Om de best mogelijke oog- en hoorzorg te bieden, hebben we onze EyeCademy opgezet, waar we kennis delen en onze medewerkers op het hoogste niveau opleiden.


Binnen de EyeCademy richten onze trainers zich op drie kerngebieden: vakkennis, productkennis en commerciële vaardigheden. We werken samen met leveranciers en grote organisaties om de opleidingen nog waardevoller te maken. We streven ernaar om onze belofte waar te maken: het bieden van de beste zicht- en gehooroplossingen voor consumenten, gecombineerd met een hoog niveau van persoonlijke service.

eyecare-magazine-35-klein
kempkes-optiek-slide-home-7-2560x1100x1

NIEUW AANGESLOTEN WINKELS 

Na de samenvoeging van de 8 bedrijven in oktober 2021, waar in totaal 96 winkels onder vielen, heeft de EyeCare Groep zich verder uitgebreid met nog meer prachtige optiekzaken en hoorwinkels. De EyeCare Groep bestaat nu uit ruim 120 winkels. Enkele voorbeelden van ondernemers die hun bedrijf hebben verkocht aan de EyeCare Groep zijn Kool Optiek in Rotterdam en Kempkes in Gouda. 


Wat de voormalige eigenaren van deze winkels waarderen, is dat ze met de aansluiting bij de EyeCare Groep hun lokale identiteit behouden, terwijl er veel aspecten van het bedrijf geprofessionaliseerd worden en uit handen worden genomen. Hierdoor wordt het veel gemakkelijker om taken over te dragen en kunnen zij zich meer richten op andere aspecten van hun vak.

schermafbeelding-2023-05-12-114158

MEER EYECARE GROEP

eyecaregroep-onzefilialen

HIGH-END WINKELS 

De EyeCare Groep blijft groeien en ontwikkelt zich verder met nieuwe winkels.

eyecaregroep-onzemerken

PARTNERS 

De EyeCare Groep heeft een aantal sterke partners die volledig passen bij de visie en strategie van de onderneming.

eyecaregroep-devoordelen

OPVOLGING REGELEN 

Wil je je bedrijf aansluiten met financiële zekerheid en behoud van je lokale identiteit?

Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: